VVS-branschen är maxad med möjligheter

En utbildning – flera yrken

Nu kan du få mer än ett yrke när du går VF. Vi kallar det ett smörgåsbord av utbildningar och det gör dig ännu mer eftertraktad på arbetsmarknaden! Varför inte kombinera VVS med t.ex. sprinkler?

VVS-hjältarna

VVS-hjältarna är ett skolmaterial med lektioner för mellanstadiet och högstadiet, åk 7 kan även tävla och vinna fina priser. Materialet är kopplat till det globala målet nr. 6.

Skitroligt att limma toaletter

Gemenskapen lockade när Therese skulle välja gymnasieutbildning. Idag är hon VVS-lärling och ser tillbaka på  två dagars-praktiken och besöket hos grossisten som fick henne att välja VVS.

Så här funkar utbildningen

När du går VF-programmet blandar du teori och praktik, du är både i skolan och ute på arbetsplatser. En bra förberedelser inför din lärlingstid och branschprovet.

Kul att hitta lösningar

– Vi håller inte på med massa äckelpäckel hela tiden som många tror! Oftast är det vatten och värme vi sysslar med. Vi fixar badrummen, sätter upp tvättställ eller renoverar ett kök.

VVS-branschens superhjältar

Sprinklermontörer är VVS-branschens superhjältar, de ser till att patienter på sjukhus och boende på äldreboenden kan känna sig säkra om det skulle börja brinna.

Gillar när det är pilligt

– Jag ville ha en utbildning där jag får ett riktigt jobb efter gymnasiet. Och om jag väljer att vidareutbilda mig senare kan jag jobba samtidigt, då behöver jag inte ta lika mycket studielån.

VVS-montör

VVS-montör arbetar med världens viktigaste livsmedel. Arbetsuppgifterna varierar och dagarna ser olika ut oavsett om du arbetar med service, renoveringar eller nybyggen.

En Youtubevideo ändrade allt

En val i sista sekund kan ändra inriktningen på ditt liv, precis som det gjorde för Moa. En Youtubevideo och ett stopp i handfatet fick henne att omvärdera sitt gymnasieval.