Nyfiken

Dagarna då det enda som vuxit under ens arbetsliv var midjemåttet är borta. Det livslånga lärandet är en förutsättning för kunskapssamhället och en självklarhet för rörmokare.

Förstklassiga VVS:are lär sig ständigt nytt, om det inte är problemen som är nya är chansen stor att miljön är obekant eller kollegorna från andra firmor. I VVS-branschen betyder inte det livslånga lärandet att man sitter av tiden i en skolbänk, här lär man sig nytt varje dag ute i verkligheten.

För Förstklassiga VVS:are är det naturligt att vara nyfiken, att själv söka lösningar, gå fram och presentera sig eller be om råd. Därför har vi också valt nyfiken som ledord för vår värdegrund.

Att vara nyfiken är att vara modig, att vilja tänka nytt och att vilja tänka själv. Undersökningar visar redan idag att viljan att starta eget är 20 % vanligare bland Vf-elever än bland deras jämnåriga. Siffror som visar att kollegorna är modiga, nytänkande och självständiga – med ett ord nyfikna – redan från början.

Med nyfiken som ledord tar vi tillvara på kraften hos Förstklassiga elever. Genom valet av nyfiken vill vi uppmuntra branschen att hela tiden söka nya lösningar, ta till sig nya tekniker och material och intressera sig för nya människor och kulturer.

Allt lärande börjar med frågan varför? Genom att nyfiken nu blir ett av våra ledord visar vi att Förstklassiga VVS:are är en del av kunskapssamhället.