Rörmokare förstår hur allt går ihop

William Kingler har checklistan klar: Studenten – körkort – lärlingsplats – branschprov. För tre år sedan var det annorlunda.william-kingler

– Det enda jag visst när jag slutade nian var att jag inte ville plugga typ Sam eller något teoretiskt. En kompis pappa var rörmokare och när polaren sökte halkade jag med. Det är mer teori än jag trodde, men den är har verkligen med yrket att göra. På sätt och vis lär man sig teorin genom att stå i verkstan och fixa.

Allt kan man inte lära sig i verkstan och Vf-programmet ger inte automatiskt högskolebehörighet. William och flera av hans klasskamrater har läst in de extra kurserna på skolan.

– Så farligt var det inte. Skolan höll i lektionerna vilket var bra för mig eftersom jag inte är särskilt studiemotiverad, jag är lite lat och har svårt att komma igång på egen hand. Själva kurserna tycker jag var väldigt lätta.

Läs hela intervjun med William här.