En film säger mer än 1000 ord!

VVS-branschen behöver locka fler unga för framtiden! Ett sätt att göra det är med hjälp av film.

Vi vill med hjälp av montörer på företag göra ett antal filmer att använda i sociala medier, lektionsmateriel och i annan kommunikation mot unga.

Med filmerna vill vi både visa exempel på olika typer av jobb man kan hamna på som montör och dels vill vi ge exempel på hur man som montör i sitt arbete bidrar till en bra miljö och en hållbar framtid.

Med olika typer av jobb tänker vi t.ex servicejobb hos privatperson, stort nybygge eller renoveringsprojekt både som vvs-montör, isoleringsmontör och sprinklermontör. Eller andra spännande specialuppdrag som kanske är på gång.

Med bra miljö och en hållbar framtid tänker vi exempelvis vattenförsörjning, värmeförsörjning, isolering och säkert finns det mycket mer.

Därför söker vi nu företag och montörer som tycker att det känns kul och viktigt att bidra till att skapa ett intresse för branschen hos unga genom att medverka på film.

Vi hoppas att många företag vill ta möjligheten både att visa upp sitt företag och samtidigt bidra till att öka kunskapen om branschen Anmäl intresse här så kontaktar vi dig.

Vi kommer till er och filmar och intervjuar och kommer efter er intresseanmälan att kontakta er så att vi tillsammans kan se när och vad och vem som passar bäst. Vi tar tacksamt emot förslag på idéer för att nå unga!

Varför gör vi det här?

Branschen behöver satsa på att nå ut tidigare för att öka intresset för unga att välja yrkesutbildning till VVS:are. Inför hösten kommer vi satsa extra mycket på att nå elever i åk 7 och mellanstadiet genom bland annat lektionsmaterial där vi kopplar ihop VVS-branschen med de globala målen för hållbar utveckling.