kub_litenKUB, Kvalitetssäkrad Utbildning, är framtaget av VVS-Branschens Yrkesnämnd i syfte att kvalitetssäkra och underlätta hanteringen av utbildning till VVS-montörer, industrirörmontörer, sprinklermontörer, VVS-isolerare och isoleringsplåtslagare på företagen.

I KUB tecknas utbildningsavtalet mellan företag och anställd under utbildning (lärling) och uppföljning sker direkt i systemet genom kunskapsfrågor, intygande av praktiska moment och uppfyllda kunskapsmål.

Problem med inloggning och webbläsare

Om du använder en gammal version av Internet Explorer kan du uppleva inloggningsproblem med KUB. Uppdatera till en nyare version av Explorer här.

Vi rekommenderar att använda Mozilla Firefox eller Google Chrome vid användning av KUB. Webbläsarna kan ni ladda ner gratis här:

Manual och hjälp

För att hjälpa dig med de olika funktionerna med programmet finns en manual/lathund framtagen

Om du behöver mer hjälp kan du kontakta kansliet på 08-564 854 30 eller någon utbildningsansvarig din region, kontaktuppgifterna hittar du här. Utbildningsansvariga uppgift är att hjälpa företag och anställda under utbildning med KUB, besvara frågor och även bland annat placera företagslärlingar i rätt period, hantera dispensansökningar m.m.

Registrering av företag

För att kunna använda sig av KUB ska företaget vara kopplat till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl, antingen som medlemmar hos Installatörsföretagen eller genom att ha tecknat ett hängavtal VVS med Byggnads. Företaget ansöker om inloggning till systemet och efter godkännande kan registrering av utbildningsavtal ske.

För att ansöka om inloggning till KUB – klicka här. Vi kommer att kontrollera att företaget är kopplade till Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl och därefter skickas inloggningsuppgifter ut till den som registrerat sig.

Logga in på KUB

Adressen till KUB är kub.vvsyn.se. Där kan du logga in eller skicka en lösenordåterställning om du glömt ditt lösenord. Kontrollera din mejls skräppost om du skickat ett återställningsmejl som inte kommit fram.

Betyg

För att få göra branschprovet ska lärlingen ha godkända betyg i vissa kurser. Vilka kurser det är kan du du se här.  Det är företaget som intygar att lärlingen har godkända betyg. Godkända betyg för de som gått VF-programmet är A-E. Har lärlingen betyg F eller ett streck har inte godkänt resultat uppnåtts på  kursen.