Det jag gör ska hålla

abdullaAbdulla är inne i sin första praktikperiod och gillar att testa skolans teori ute i verkligheten.

– Första dagen var jag nervös och trodde att jag inte kunde någonting. Jag fick gå bredvid handledaren och bara kolla vad han gjorde. Ganska snabbt gav de mig småjobb att göra som blev större och svårare när de märkte att jag klarade dem.

Klassen är på praktik halva veckan och har lektioner i skolan resten av tiden. Det gör att de inte förlorar sammanhållningen under praktiken.

– Vi är 16 i klassen, alla pratar med alla och hjälper varandra. En annan sak som är bra med Vf är att lärarna verkligen bryr sig, de tar det lugnt och väntar in oss. Det är skönt, speciellt eftersom teorin är ganska tung ibland.

I trean blir det ännu mer praktik med färre kärnämnen och mer fokus på VVS-ämnena.

– För mig är det viktigaste att det jag gör håller, men också att det blir snyggt. Snygga svetsningar, bra kopplingar och smarta lösningar, det kräver övning. Verkstan är det perfekta stället för det.

Läs hela intervjun med Abdulla här.