Kurskrav

VVS-Branschens Yrkesnämnd har tagit fram krav på vilka kurser som lärlingen måste ha godkända betyg i för att få göra branschprovet. Anledningen till kurskraven är dels att branschen vill se till att montörer som ska göra branschprovet har nödvändiga kunskaper och dels för att höja statusen för yrket. De som läser en vuxenutbildning behöver inte ha yrkesexamen från VVS- och fastighetsprogrammet, däremot ska eleven ha gjort ett gymnasiearbete. Kurskraven gäller för alla som ska göra branschprovet, oavsett utbildningsväg.

Kursjämförelse mellan olika utgångar på VVS- och Fastighetsprogrammet

För att underlätta jämförelse mellan de olika utgångarna på VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning VVS, har vi gjort en översikt på de kurser som eleverna ska läsa och vilka kurser som är kurskrav för att få avlägga branschprovet/bli branschcertiferad.

Kursjämförelse mellan olika utgångar på VVS

Översättning VVS kurser från Energiprogrammet till Vf-programmet

Om du behöver komplettera ej godkända kurser och gick gymnasiets Energiprogram har vi tagit fram en översättningstabell för att lätt kunna se vilka kurser du behöver komplettera med på Vf-programmet för att uppfylla branschens kurskrav

Översättning VVS-kurser fr Energiprogrammet